bid24-7
Hoe Werkt het? Index
Algemeen Betalen

Als u de koop heeft gesloten dan gaat u over tot betaling. Het is altijd het beste als u persoonlijk bij de verkoper langsgaat om uw aankoop op te halen en af te rekenen. Maak nooit grote bedragen over naar iemand die u niet kent, hoe betrouwbaar de verkoper ook overkomt!

Betaalopties

Hieronder staan een aantal tips per betaaloptie:

Contant

De veiligste manier om te betalen is persoonlijk en contant aan de verkoper. Stuur nooit contant geld op per post.

Giro/Bank

Geld overmaken naar een bank- of girorekening is definitief! Gebruik deze betaaloptie daarom alleen als u de verkoper vertrouwt. U kunt uw geld later niet meer terug laten storten op uw rekening (storneren).

Rembours

Versturen onder rembours is vrij duur en heeft een risico. U kunt pas zien wat u ontvangt zodra u heeft betaald aan de postbode. Dit kan dus een baksteen zijn i.p.v. een laptop. Gebruik rembours daarom alleen als u de verkoper vertrouwt.

Cheque

Wees voorzichtig als een koper wil betalen met een cheque. Vaak zijn dit kopers uit het buitenland die ongedekte of valse cheques gebruiken. Veelal bieden zij ook een hoger bedrag dan de vraagprijs. Wij adviseren u contact op te nemen met uw bank voordat u dergelijke betalingen accepteert.

Western Union, BidPay, MoneyGram

Wij adviseren u geen gebruik te maken van Western Union, BidPay en MoneyGram als u zaken doet met een onbekende. Oplichters misbruiken regelmatig de namen van deze bedrijven om uw vertrouwen te winnen.

Top